A B c D E F G H
Over ons

1983 Dit is het begin van Hitradio Centraal FM. We begonnen als FM zender op de 93,8 FM als Centraal FM. In deze periode draaiden we alleen in het weekend ( van vrijdagavond 18.00 uur tot zondagavond 00.00 uur ) 1992 De huidige eigenaar stopte ermee en zette de zender te koop. Na veel overleg met de huidige eigenaar,zijn Roelof Stender en de vorige eigenaar tot een akkoord gekomen. en heeft Roelof Stender de zender overgekocht. Enkele DJ′s zijn mee gegaan met de nieuwe eigenaar en hebben toen die tijd op een professionele manier radio gemaakt.

1995 Eind 1995 was het dan zover, Roelof Stender kreeg een telefoontje van de RCD ( Radio Controle Dienst) dat we de zender uit moesten zetten i.v.m. de nieuwe zenderveiling. In goed overleg met de RCD mochten we de TOP 100 nog afmaken waar we over 2 dagen mee van start zouden gaan. We mochten de TOP 100 uitzenden omdat we geen spiegel frequentie hadden maar Roelof Stender moest dan wel om 00.00 uur de zender in zijn geheel uitzetten. Dit was dan ook gedaan, om 00.02 kwamen ze toch even binnen kijken met de politie of de zender wel werkelijk uit stond, dit was dus het geval. 1996 Begin 1996 zijn we door gegaan met Radio maken maar dan niet op 93,8 FM waar we vanaf moesten dus zijn we naar de 94,6 FM gegaan. op deze frequentie hebben we vanaf 1996 tot het jaar 2000 zonder enige ingreep van Politie en RCD ( Radio Controle Dienst ) gehad te hebben. In het jaar 2000 kwam er een nieuwe stichting die Radio priratenrij aan zou gaan pakken ( Agentschap Telecom ) dit bedrijf belde NIET eerst om te melden dat ze langs komen om de zender in beslag te nemen, maar ze stonden ineens voor je deur en namen de hele handel in beslag plus een fikse boete tot meer dan €15.000 en daar zat Roelof Stender niet op te wachten.

 

2000 10 januari 2000 is er een aankoop gedaan door Roelof Stender voor 2 toen die tijd snelle computers om Centraal FM nieuw leven in te blazen met de nieuwe naam Hitradio Centraal FM en dat via het world wide Web waar we toen verder zijn gegaan waar we op e FM band waren gebleven. 2015 In 2015 is er nog een keer geinvesteerd in nieuwe randapparatuur o.a. vernieuwde soundprocessing , nieuwe computers & servers , nieuwe broadcast mixer en een nieuw proffesioneel jingle pakket. Deze investering was gewoon nodig om in goede kwaliteit Radio te blijven maken wat we tot op heden nog steeds doen met een gezellig team. Wil jij ook DJ worden of één van de andere dingen kijk dan op de pagina vacatures.

Onze Social media's+

  Luister ook naar deze zenders