A B c D E F G H
Ongeval met trekker in Zoelen2023-09-22

 

ZOELEN - Vrijdag om 12.45 uur werd er een ongeval gemeld op de Hogestraat in Zoelen.

 

Er zou een trekker volgens omstanders in de sloot zijn beland met de persoon er nog onder. De sloot ligt, tussen een fruitboomgaard en een maïsveld.

 

Er is een persoon met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter kwam ter plaatse en landde in het weiland.


Melding autobrand blijkt een explosief te zijn geweest in Geldermalsen2023-09-22

 

GELDERMALSEN - Vrijdag om 02.25 uur werd er een autobrand gemeld aan de D.J. Van Wijkstraat in Geldermalsen.

 

Bij aankomst bleek het te gaan om een explosief dat was afgegaan aan de voorzijde van een auto. De eigenaresse had het voertuig eerder deze avond geparkeerd langs de straatkant. De knal was in de wijde omgeving te horen, waaronder in Kerk Avezaath. Het voertuig raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en er lagen brokstukken op straat. De bumper lag midden in een naastgelegen grasveld.

 

De politie heeft nog gezocht in de omgeving naar sporen en voor camerabeelden.


Eenzijdig ongeval in Kapel Avezaath, bestuurder niet meer aanwezig2023-09-22

 

KERK AVEZAATH - Vrijdag om 02.05 uur werd er een ongeval gemeld op de Provincialeweg N834 ter hoogte van Thedingsweert.

 

De bestuurder van een personenauto die reed richting Tiel, verloor de macht over het stuur. Eerst werd een lantaarnpaal en een verkeersbord aan de andere zijde van de weg omvergereden. Vervolgens reed het voertuig weer naar de andere zijde van de weg en kwam het in de berm naast een fietspad tot stilstand. De bestuurder bleek niet meer bij het voertuig aanwezig te zijn, maar er waren wel bloedsporen zichtbaar. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar niemand aangetroffen.

 

Het voertuig raakte total loss en is opgehaald door de berger.


Landbouwvoertuig en auto botsen op Industrieterrein in Tiel 2023-09-16

 

TIEL - Vrijdag 15-9-2023 om 23.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Kellenseweg in Tiel.

 

Er bleek een aanrijding plaats te hebben gevonden, tussen een landbouwvoertuig en een personenauto in de bocht met de Hoog Kellenseweg. Het landbouwvoertuig reed richting de Kellenseweg op zijn eigen weghelft, terwijl de personenauto in de bocht rechtdoor reed. Door de klap liep de tractor een lekke band op en de auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De weg is tijdelijk afgesloten geweest voor de berging van de auto. De band van de tractor is ter plekke gewisseld.


Ernstige aanrijding in Tiel2023-09-15

  

TIEL - Vrijdag om 11.00 uur werd een ernstig ongeval gemeld op de rotonde Teisterbantlaan met de Nieuwe Tielseweg in Tiel.

 

Hierbij werd een persoon met een rollator op een zebrapad aangereden door een vrachtwagen. Er kwamen 2 ambulances ter plaatse en ook landde de traumahelikopter.

 

De Nieuwe Tielseweg en de Teisterbantlaan zijn afgesloten in verband met sporenonderzoek.


Man belandt met de auto in de sloot in Varik 2023-09-15

  

VARIK - Vrijdag om 09.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval aan de Weiweg in Varik.

 

Voorbijgangers zagen een auto schuin in een naastgelegen sloot liggen met nog een persoon erin. Een chauffeur die toeval net langs kwam rijden met een bakwagen, handelde direct adequaat. Om te voorkomen dat de auto verder de sloot in gleed werd het voertuig vastgemaakt met spanbanden aan een de grijper van een kraan. De man in de personenauto is met behulp van omstanders en de brandweer uit het voertuig gehaald. Er zijn 2 ambulances ter plaatse gekomen en ook een traumahelikopter werd om assistentie gevraagd. De persoon is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De weg is nog dicht in verband met sporenonderzoek.


Bestelbus met mogelijk chemicaliën in brand op landweggetje in Ingen2023-08-25

INGEN - Vrijdag om 01.25 uur werd de brandweer opgeroepen voor een voertuig in brand aan de Verhuizensestraat in Ingen.

 

Het bleek te gaan om een bestelbus die volledig in brand stond midden op het landweggetje. Er waren hoge vlammen zichtbaar en stonk naar een chemische lucht. Er is besloten om het voertuig helemaal uit te laten branden in verband met de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en om verdere milieuschade te voorkomen. Er is nog een ambulance ter plaatse gekomen uit voorzorg voor de hulpverleners.

 

De bestuurder is spoorloos.


A15 urenlang dicht door ongeval met vrachtwagen bij Wadenoijen 2023-08-14

  

WADENOIJEN 13-8-2023 - Zondag om 21.05 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een ernstig ongeval op de A15 ter hoogte van de afslag Wadenoijen.

 

Hier bleek een vrachtwagen met zakken kleding te zijn gekanteld tegen de middenvangrail in de richting van Nijmegen. De chauffeur is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft kleding die over de rijbaan lag en tussen de vangrail opgeraapt. Het verkeer dat stilstond, tussen de afslag Geldermalsen en Wadenoijen kon wegens veiligheidsredenen niet omdraaien. Daarom is besloten een stuk middenvangrail te laten verwijderen door de brandweer, zodat het verkeer zijn weg kon vervolgen. De traumahelikopter is ook ter plaatse gekomen voor assistentie en landde op de vluchtstrook.

 

De A15 is de komende uren volledig dicht in verband met bergingswerkzaamheden en reparatie van de middenvangrail.


Weer raak in Tiel met vreemde lucht2023-08-13

 

TIEL - Zondag om 16.45 werd de brandweer opgeroepen voor een hinderlijke lucht aan de Tolhuiswal in Tiel.

 

Het blijkt weer te gaan om hetzelfde probleem als gisteren. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig. Er wordt met verschillende stralen aan de achterzijde van het museum geneveld in de bosschage, omdat de stank daar het meest is.

 

Ook in het museum zelf wordt de lucht geroken.


2023-08-12

  

BUURMALSEN - Zaterdag om 06.45 uur werd er een ongeval gemeld op de Rijksstraatweg N833 in Buurmalsen.

 

Een personenauto die reed vanuit de richting van Geldermalsen vloog uit de bocht en ramde over een lange afstand een sierhek uit de grond. Vervolgens belandde het voertuig op de zijkant bij mensen op de oprit. Er zijn volgens bewoners 3 inzittenden gevlucht. Rondom het voertuig lagen allemaal flessen alcohol.. Door de klap lag er een stuk hekwerk bij de mensen een stuk verder op de oprit.

 

De berger heeft het voertuig meegenomen.

 


Auto in brand aan de Koningsweg in Geldermalsen 2023-08-11

  

GELDERMALSEN - Vrijdag om 01.40 uur kwam de melding van een autobrand aan de Koningsweg in Geldermalsen ter hoogte van de Oranje Nassaustraat.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het voertuig. Het geparkeerde voertuig brandde volledig uit. De eigenaresse is door de politie op de hoogte gesteld en kwam ter plaatse.

 

Er wordt rekening gehouden met brandstichting.


Auto belandt in de sloot bij ongeval in Opijnen 2023-08-10

  

OPIJNEN - Donderdag om 17.00 werd er een ongeval gemeld op de Esterweg in Opijnen.

 

Hierbij botsten 2 personenauto's tegen elkaar uit tegenovergestelde richting. Een van de voertuigen kwam op de andere weghelft terecht en raakte de tegenligger linksvoor. Hierdoor werd het voertuig uit balans gebracht en belandde via de berm in de sloot. De ambulancedienst heeft de bestuurder nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De auto die op het wegdek bleef staan, daarvan kon het linkervoorwiel niet meer draaien. Van beide voertuigen kwamen de airbags uit en zijn afgesleept door de berger.


Zoekactie aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen 2023-07-30

  

HERWIJNEN - Zondag om 10.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een persoon te water aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen.

 

Een vrouw dacht dat ze iemand in de zandput had gezien en mogelijk kopje onder had zien gaan. Er waren 2 getuigen die zich op een andere locatie bevonden en zagen dat een zwemmer in de zandput met de arm zwaaide. Vervolgens werd er alarm geslagen. Verder bij het arriveren van de hulpdiensten bleek er vlakbij een beschadigde scooter in het weiland te staan. Er werd gezocht onder andere met hulp van duikers en een politiehelikopter. De scooter bleek later niets met de melding de maken te hebben.

 

Om 12.00 werd de zoekactie beëindigd.


Ongeval op de Industrieweg in Tiel2023-07-28

  

TIEL - Vrijdag om 00.15 uur kwam de melding van een ongeval op de Noorderhavenweg in Tiel.

 

Op weg naar de melding kwam de politie op de Industrieweg een auto tegen die dwars op de rijbaan stond met de neus tegen een boom. Het bleek te gaan om dezelfde aanrijding, maar op een andere locatie. De personenauto was gekomen vanuit de richting van Zoelen en ter hoogte van Oike's' Fruit kwam het voertuig op de andere rijbaan terecht. Hierbij werd een boom hard geraakt en verderop kwam het voertuig dwars over de weg met de neus tegen een andere boom tot stilstand. De bestuurder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

 

De opgeroepen traumahelikopter en brandweer werden geannuleerd. Het voertuig is afgesleept door de berger en total loss.


Grip 1 zeer grote brand Waardenburg2023-07-11

  

WAARDENBURG - Dinsdag om 18.15 uur werd er een industriebrand gemeld aan de Heuvelstraat in Waardenburg.

Er werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand en vervolgens grip 1. Er kwamen 2 hoogwerkers ter plaatse, waaronder uit Den Bosch. Het grootwatertransport werd ook ingezet om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen. Een loods van een bouwbedrijf is volledig verwoest.


Zeer grote brand in Meteren2023-07-10

  

METEREN - Op de Rijksstraatweg in Meteren heeft korte tijd een zeer grote brand gewoed bij een boerenbedrijf.

 

De brand brak rond 18.30 uur uit, waarna de brandweer groots uitrukten. In een naast gelegen stal zaten koeien voor zover bekend zijn deze allemaal gered, met hulp van vele mensen. Het woonhuis wat een rietenkap heeft is door de brandweer gered. Een rietenkap woning tegenover de brand houdt de eigenaar zijn dak nat met een tuinslang.

 

De rook was korte tijd in wijde omgeving te zien. Eén van de drie loodsen is in ieder geval uitgebrand.


Auto belandt in de sloot in Wamel 2023-06-30

  

WAMEL 30-6-2023 Vrijdag om 19.35 uur werd er een ongeval gemeld op N322 van Heemstraweg in Wamel.

 

Een bestuurder van een personenauto die reed richting Dreumel verloor de macht over het stuur ter hoogte van de Pauluskampen. Hierbij schampte het voertuig een boom, muur en andere materialen aan de andere zijde van de sloot. Daarlangs stonden ook schuttingen van de achtertuinen van bewoners die wonen aan de Pauluskampen. Het voertuig eindigde vervolgens in de sloot. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 

De berger heeft het voertuig geborgen en is total loss.


Woningoverval aan de Lageweg in Dreumel2023-06-28

DREUMEL - Woensdag om 00.15 werd er een woningoverval gemeld aan de Lageweg in Dreumel.

 

Meerdere politievoertuigen zijn ter plaatse gekomen en stonden bij een vrijstaande woning vlakbij de Provincialeweg N322.

 

Er is onderzoek verricht, maar wat er is gebeurd of andere informatie is tot heden nog niet bekend.


Lichaam aangetroffen in de Linge bij Geldermalsen 2023-06-24

  

GELDERMALSEN - Zaterdag 24-6-2023 om 10.30 uur werd de hulpdiensten opgeroepen voor assistentie politie aan de Lingedijk in Geldermalsen.

 

Een boot van de reddingsbrigade werd opgeroepen en ook een hulpverleningsvoertuig van de brandweer. Ter hoogte van de Heemtuin/Jachthaven bleek een overleden persoon te zijn aangetroffen in de Linge. De brandweer heeft geholpen met de berging. Er zal forensisch onderzoek worden verricht en nadere gegevens zijn nog niet bekendgemaakt.

 

De Heemtuin is tijdelijk afgesloten geweest.


Ongeval tussen vrachtwagen en personenauto in Kesteren, verkeer Rijnbrug vanuit Rhenen dicht2023-06-24

  

KESTEREN - Zaterdag 24-6-2023 om 06.30 uur werd er een ongeval gemeld op de N233 ter hoogte van de toerit van Kesteren.

 

Hierbij kwamen een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing, waarbij de vrachtwagen met trailer dwars over de weg kwam te staan. De personenauto reed tegen de dieseltank van de vrachtwagen en raakte zwaar beschadigd. Door de klap scheurde de tank en kwam de diesel op straat te liggen. De bestuurder van de personenauto is overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is voorlopig afgesloten in verband met opruimwerkzaamheden. De vrachtwagen was niet geladen.

 

De vrachtwagen reed richting Ochten en de personenauto richting Rhenen. Vanaf Rhenen is de weg volledig dicht.


Veel schade bij buitenbrand achter woning in Tiel 2023-06-14

 

TIEL - Woensdag om 00.27 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een buitenbrand achter een woning aan de Anna Henrixlaan in Tiel.

 

Bij aankomst van de brandweer waren omwonenden al druk aan het blussen met een tuinslang. Er bleken diverse materialen aan de achterzijde van het appartement vlam te hebben gevat. Vervolgens is de achterruit gesprongen en de rook naar binnen geslagen. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Er is aanzienlijke schade en Salvage is ter plaatse gekomen. Om de rook uit de woning te drijven is een overdrukventilator ingezet. De brandweer heeft wat sloopwerkzaamheden verricht om de brand definitief uit te maken.

 

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Autobrand op De Hennepe in Tiel 2023-06-10

 

TIEL - Zaterdag om 00.35uur werd er een autobrand gemeld aan de Hennepe in Tiel.

Bij aankomst van de brandweer bleek op een parkeerplaats de voorzijde van een Audi in brand te staan. Een voertuig dat ernaast stond geparkeerd kon op tijd worden weggereden. Omwonenden waren met de tuinslang
al aan het blussen, voordat de brandweer arriveerde. Het voertuig liep veel schade op en is vermoedelijk total loss.

De auto stond sinds vanmiddag stil en zagen omwonenden de eerste vlammen in de buurt van de ruitenwissers.


Fietser geschept door auto in Buren, traumahelikopter komt ter plaatse2023-06-03

  

BUREN - Zaterdag 3-6-2023 om 15.35 werd er een ongeval gemeld op de N834 bij de rotonde met de Dreef en de Aalwijksestraat in Buren.

 

Hierbij werd een man op een elektrische fiets bij het oversteken op de rotonde aangereden door een personenauto. De oudere man op de fiets kwam hard en val en raakte hierbij ernstig gewond. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De traumahelikopter landde in het weiland vlakbij de rotonde en de trauma-arts is met de ambulance meegegaan. De auto liep lichte schade en de bestuurder is nagekeken door de ambulancedienst.

 

De weg is lang tijd afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek.


Ongeval tussen fietsster en auto in Geldermalsen, vrouw met spoed naar ziekenhuis 2023-06-03

  

GELDERMALSEN - Zaterdag om 07.55 uur werd er een ongeval gemeld aan de Meersteeg in Geldermalsen ter hoogte van de spoorwegovergang.

 

Een fietsster die op het fietspad fietste werd aangereden door een personenauto die reed op de Meersteeg. De vrouw op de fiets verleende mogelijk geen voorrang en kwam ten val. Haar fiets raakte zwaar beschadigd en ook de auto liep schade op aan de voorruit, spiegel en bumper. Deze is opgehaald door de berger.

 

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


Ongeval bij het oversteken in Meteren2023-06-02

  

METEREN - Vrijdag om 17.25 uur werd er een ongeval gemeld op de Verlengde Bredestraat in Meteren.

 

Een fietsster die reed op de Bouwing stak de weg over bij de Verlengde Bredestraat. Zij werd vervolgens aangereden door een personenauto en raakte hierbij gewond. Ze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel. De personenauto is afgesleept door de berger.

 

De weg is een lange tijd afgesloten geweest, maar sporenonderzoek bleek niet nodig. Een opgeroepen traumahelikopter werd gecanceld.


Zeer grote brand in Culemborg 2023-05-29

  

CULEMBORG - Zondag 28-5-2023 om 21.50 uur kwam de melding van een brand aan de Textielweg in Culemborg.

In een bedrijfsverzamelgebouw, waaronder Ortho Dental en een textielbedrijf zijn gevestigd woedt een flinke binnenbrand. Er is inmiddels opgeschaald naar zeer grote brand, waaronder 2 hoogwerkers ter plaatse zijn gekomen en een grootwatertransport. Er is sprake van veel rookontwikkeling en de brand is korte tijd uitslaand geweest.


Brandweer rukt uit voor brand in kantoorpand in Tiel2023-05-28

  

TIEL - Zondag 28-5-2023 om 11.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor brand bij Verwarming B. V. Feenstra aan de Sir Rowland Hillstraat.

 

Bij aankomst bleek het brandalarm in werking te zijn getreden. Het beveiligingsbedrijf was inmiddels ter plaatse en de brandweer heeft direct een verkenning uitgevoerd. Er bleek inderdaad rook in het pand te hangen en was achteraf afkomstig van een mistgenerator.

 

Het is niet bekend, waardoor het toestel werd geactiveerd.


Vrouw bevrijdt uit auto na ongeval in Est2023-05-25

  

EST - Donderdag om 08.45 uur werd er een ongeval gemeld op de Esterweg in Est.

 

Hierbij kwamen 2 personenauto's met elkaar in botsing. Door de harde klap kwamen de airbags uit en veel brokstukken op straat terecht. In een van de voertuig zat een vrouw die door de brandweer uit het voertuig moest worden bevrijd. Zij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. In het andere voertuig zaten 2 vrouwen en kwamen met de schrik vrij.


10.000 stekjes aangetroffen bij Wietkwekerij in Tiel2023-05-24

  

TIEL 24-5-2023 Woensdag is de politie met meerdere voertuigen ter plaatse geweest bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Polderweg.

 

De eigenaar van het pand had van 1 van de huurders al lange tijd niets gehoord en was telefonisch ook niet bereikbaar. Vervolgens is hij, samen met de politie naar binnen gegaan en werd op de bovenverdieping een wietplantage aangetroffen. Ook heeft er enige tijd een politiehelikopter boven het industrieterrein gecirceld.

 

De Liander is ter plaatse om de boel veilig te stellen en later zal alles worden opgeruimd. Er zijn 10.000 kleine stekjes aangetroffen en een behoorlijke hoeveelheid volgroeide planten.


Eenzijdig ongeval op de Echteldsedijk in Tiel, auto klapt tegen betonblok. 2023-05-21

  

TIEL - Zondag 21-5-2023 om 03.05 uur werd er een eenzijdig ongeval gemeld aan de Echteldsedijk in Tiel.

 

In het voertuig zaten 4 personen die kwamen vanuit de richting van de verkeerspost. Ongeveer 100 meter voor de stoep naar beneden bij de Zwaluwstraat reed de bestuurder aan de rechterzijde van de weg tegen een groot betonblok. Hierdoor kwam het voertuig verderop in tegenovergestelde richting aan de andere zijde van de weg tot stilstand. Hierbij is 1 persoon met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Waalkade landde de traumahelikopter om assistentie te verlenen.

 

Door de harde klap werd een groot gedeelte van de rechterkant van het voertuig vernield. Zo brak het voorportier en voorwiel af en lagen er brokstukken over de weg en in de berm verspreid. De verkeersongevallen analyse is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek.


Auto verwoest door brand in Culemborg 2023-05-20

 

CULEMBORG - Zaterdag om 02.25 uur werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Burgemeester Schorerlaan in Culemborg.

Een geparkeerde auto stond volledig in brand bij aankomst van de brandweer. Het vuur was snel onder controle, maar het voertuig raakte total loss.

In verband met sporenonderzoek is het voertuig afgezet met lint.


Trekker met aanhanger knalt tegen boom en vliegt in brand2023-05-19

  

Rumpt - Vrijdag om 10.45 uur werd er een ongeval gemeld op de N327 ter hoogte van Rumpt.

Hierbij bleek een trekker met aanhanger tegen een boom te zijn gebotst. Deze combinatie reed op de naastgelegen ventweg. De trekker brandde volledig af en de bestuurder is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


Woningoverval in Herwijnen aan de Zworrelstraat2023-05-17

 

HERWIJNEN - Dinsdag 16-5-2023 om 23.50 werd er een woningoverval gemeld aan de Zworrelstraat in Herwijnen.

 

Hierbij bleek een oudere alleenstaande man te zijn overvallen. Hij is enige tijd behandeld in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De voorzijde van de woning is afgezet met lint en er zal sporenonderzoek worden gedaan.

 

Morgen ( Woensdag 17-5-2023 ) zal er buurtonderzoek worden gedaan.


Dodelijk ongeval in Ophemert2023-05-07

  

OPHEMERT 6-5-2023 - Zaterdag om 22. 45 uur werd er een ernstig ongeval gemeld aan de Bommelstraat in Ophemert.

 

Het betrof een eenzijdig ongeval, waarbij 1 persoon om het leven is gekomen. Ook zouden er mogelijk 2 zwaargewonden zijn gevallen. Er zijn meerdere brandweervoertuigen ter plaatse. Naast 3 ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse.

 

De weg is volledig dicht.


Auto vliegt uit de bocht in Buren2023-05-06

  

BUREN - Vrijdag om 21.50 uur werd er een ongeval gemeld op de Tielseweg in Buren.

 

De bestuurder van een personenauto die reed richting de Kornedijk, verloor de macht over het stuur in de bocht bij de Prinsenhof. Het voertuig reed een lantaarnpaal uit de grond en belandde achterwaarts de dijk af in een greppel. Beide inzittenden bleken te zijn gevlucht. Van het voertuig kwamen verschillende airbags uit.

 

De berger heeft het voertuig opgehaald. De Mercedes-Benz blijkt een aanschafwaarde destijds te hebben gehad van € 110.741


Meisje vast in schommel in Tiel 2023-05-05

 

TIEL - Vrijdag om 20.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een hulpverlening aan de Liendenlaan in Tiel.

 

Hierbij bleek een meisje vast te zitten in een schommel van een speeltoestel.

 

De brandweer had haar na enige tijd bevrijd.


Auto in de sloot na aanrijding in Culemborg 2023-05-03

  

CULEMBORG - Woensdag om 10.30 uur werd er een ongeval gemeld op de Beesdseweg in Culemborg ter hoogte van Middelkoop.

 

Hierbij kwamen 2 personenauto's met elk in botsing, waarbij er 1 in een sloot terechtkwam. De vrouw in dit voertuig is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen voor assistentie en heeft de voertuigen veilig gesteld.


Schuurtjes gaan in vlammen op in Tiel 2023-04-16

  

TIEL - Zondag 16-4-2023 om 03.40uur kwam de melding van een schuurje in brand aan de Duifkruid in Tiel.

 

Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al overgeslagen naar 2 andere schuurtjes en werd opgeschaald naar middelbrand. Naastgelegen panden werden direct nat gehouden om verdere uitbreiding te voorkomen. Ook werden 3 gasflessen in veiligheid gebracht. Er was sprake van veel rook en een aantal omwonenden moesten uit voorzorg de woning verlaten.

 

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Vrachtwagentje op zijn kant in Buren op de N8342023-04-11

  

BUREN - Dinsdag omstreeks 16.30u heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N834 ter hoogte van de Hofkampseweg.

 

Hierbij botste een kleine vrachtwagen van een keukenleverancier tegen een tegemoetkomende tractor. Door de klap kwam de vrachtwagen op zijn zijkant terecht over de rijbaan. De tractor liep schade op aan de cabine, waaronder gebroken ruiten. Er raakte bij het ongeval niemand gewond. Het verkeer wordt omgeleid over het fietspad.


Kat vast met staart in distributieriem van een personenauto in Tiel2023-04-09

  

TIEL - Zondag om 11.25 uur werd de brandweer opgeroepen voor een dier in nood aan de Mozartstraat in Tiel.

 

De eigenaar van een personenauto die stond geparkeerd op zijn eigen oprit wilde zijn auto starten. Hij merkte op dat dit niet goed lukte en keek vervolgens onder de motorkap. Er bleek een kat onder de motorkap vast te zitten. Vervolgens werd de dierenambulance erbij geroepen. De kat bleek met zijn staart vast te zitten, tussen de distributieriem en werd de brandweer gebeld. Deze zette de auto op de krik en na wat sleutelwerk werd de kat bevrijd door de distributieriem door te knippen. Hij is meegenomen door de dierenambulance en had wel op het zicht wat kleine verwondingen opgelopen.

 

Ook verloor hij een gedeelte van zijn haren.


Ernstig ongeval in Vuren, persoon gereanimeerd2023-04-08

 

VUREN - Zaterdag 8-4-2023 om 13.50 uur kwam de melding van een ernstig ongeval op de Zeiving in Vuren ter hoogte van de Nieuweweg.

Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en ook 2 traumahelikopters. Er lag een auto in de sloot en ook nog 2 andere voertuigen waren erbij betrokken, waaronder een busje.

De weg is lange tijd afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek. Het zou gaan om 4 gewonden, waaronder ook is gereanimeerd.


Boom valt op geparkeerde auto in Tiel2023-03-25

  

TIEL - Zaterdag 25-3-2023 om 14.20 uur kwam de melding van stormschade aan de Predikbroedersweg in Tiel.

 

Op het parkeerterrein achter de sporthal viel een boom bovenop een geparkeerde auto door de harde wind. Door de klap liep het voertuig veel schade op aan de voorruit en het dak.

 

De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd en de berger heeft het voertuig meegenomen.


Brand in loods van de Stichting Vrienden van Suriname in Tiel2023-03-22

  

TIEL - Woensdag 22-3-2023 om 0.35 uur kwam de melding van een brand aan de Papesteeg in Tiel.

 

Het bleek te gaan om een flinke brand in een open loods, waarbij een grote hoeveelheid stoelen en tafels in brand stonden. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand, waarbij ook de hoogwerker werd ingezet aan de achterzijde van het pand.

 

De loods werd gebruikt als bouwloods voor het Kindercorso en wordt nu gebruikt als opslag voor de Stichting Vrienden van Suriname. In het dak is een groot gat gebrand en Salvage is ter plaatse gekomen. De omgeving is afgezet, omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen. In juni 2022 was er ook al brand in de loods.


Bestuurder van een personenauto mist de bocht en belandt in de sloot 2023-03-11

  

TIEL - Zaterdag 11-3-2023 om 02.20 uur werd de brandweer opgeroepen voor een voertuig te water aan de Jhr.P.A. Reuchlinlaan in Tiel.

 

Een personenauto reed richting de Batavenstraat en miste een bocht. De personenauto reed rechtdoor over een grasveld en belandde met de neus in de sloot. Hierbij werd ook een verkeersbord uit de grond gereden. De man raakte bij het ongeval niet gewond.

 

Het voertuig werd met de lier door de brandweer uit de sloot getakeld en overgedragen aan de berger.


Auto slaat over de kop en belandt in de sloot in Vuren2023-03-05

    

VUREN - Zondag om 19.55 uur kwam de melding van een auto in de sloot aan de Molenweg in Vuren.

 

Een jongeman in een personenauto kwam aan de rechterzijde van de weg in de berm terecht net voor een kruising. Hierna sloeg de auto enkele malen over de kop en belandde in de sloot aan de Achterdijk. Hij is met de ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het voertuig raakte total loss en is uit de sloot getakeld door de berger.


Auto raakt te water in Zoelen2023-03-04

    

ZOELEN - Zaterdag om 01.25 uur werd er een auto in de sloot gemeld aan de Beldertseweg N835 in Zoelen.

 

Een vrouw reed richting Tiel en belandde aan de linkerzijde van de weg in de sloot. Hierbij werden ook een aantal houten paaltjes van een hekwerk omver gereden. De ambulancedienst heeft de bestuurster nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De berger heeft het voertuig uit de sloot getakeld en meegenomen.


Lichaam aangetroffen in vrachtwagen bij parkeerplaats langs de A15 bij Ochten 2023-02-28

  

OCHTEN 28-2-2023 Dinsdagmiddag om 13.40 uur werd er een melding gedaan van een incident op de parkeerplaats van het Esso tankstation langs de A15 bij Ochten.

 

Er bleek een overleden vrachtwagenchauffeur te zijn aangetroffen in de vrachtwagencabine. Een collega van de man zou het hebben ontdekt en heeft direct de hulpdiensten opgeroepen, waaronder ook een ambulance werd opgeroepen.

 

Er wordt onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.


Bezoek Geert Wilders in Tiel 2023-02-26

    

TIEL - Zaterdag 25-2-2023  om 15.00 uur heeft Geert Wilders een bezoek gebracht aan de binnenstad van Tiel.

 

Op de Varkensmarkt in Tiel stond een grote groep mensen hem op te wachten om handen de schudden en foto's te maken. Er zijn tientallen beveiligers en politiemensen aanwezig.


Brand in een chaletwoning in Heesselt2023-02-25

    

HEESSELT - Zaterdag om 02.00 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Donkerstraat in Heesselt.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er brand te zijn in een chaletwoning en waren er vlammen zichtbaar. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand kwam onder meer met een waterwagen en hoogwerker ter plaatse.

 

De zijgevel liep brand en roetschade en ook het dak rondom een kachelpijp. Het is niet zeker, of de brand ook daadwerkelijk door de houtkachel is ontstaan.


Trailer in brand in Geldermalsen2023-02-24

    

GELDERMALSEN - Vrijdag om 06. 40 uur werd er een vrachtauto in brand gemeld aan de Poppenbouwing in Geldermalsen.

Hierbij was brand ontstaan in een trailer die tegen een laaddock stond geparkeerd bij Van Den Haak transportbedrijf. Voor aankomst van de brandweer was de eerste blussing door personeel al in gang gezet en werd snel de inhoud leeggetrokken.

De trailer bleek geladen met elektrische fietsen te zijn. 

 


Achtervolging gestolen auto eindigt in Tiel 2023-02-23

    

TIEL 22-2-2023 - Woensdagavond heeft er een achtervolging plaatsgevonden die werd beëindigd in Tiel. Een gestolen personenauto kwam vanaf de snelweg omstreeks 21.30 uur bij van der Valk en werd onder andere achtervolgd door politievoertuigen van de landelijke eenheid.

 

Op de Grotebrugse Grintweg ter hoogte van Railtechniek van Herwijnen werd de auto klemgereden en hierbij de bestuurder aangehouden. De auto liep flinke schade, waarbij ook een kapotte ruit en lekke band. In totaal waren er zeker 10 politievoertuigen bij betrokken.

 

De politie heeft bevestigd dat het om een gestolen auto zou gaan.


Zakken aangetroffen met grond in buitengebied in Maurik2023-02-16

  

MAURIK 16-2-2023 - Donderdag om 9.10 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand op de Roodvoet in Maurik.

 

Bij aankomst van de Brandweer was er een poging gedaan om 50 zakken gevuld met potgrond in brand te steken. De zakken potgrond zijn mogelijk afkomstig van een drugskwekerij.

 

De gemeente zal de zakken komen verwijderen.


Woningoverval in Tiel2023-02-15

  

TIEL 15-2-2023 - Woensdag omstreeks 10.30 uur heeft er een overval plaatsgevonden in een woning aan de Burgemeester van Welderenstraat in Tiel.

Een politiehelikopter heeft enige tijd boven Tiel gecirkeld en op de uitvalswegen is er door de politie gepost. Voor de woning staan 3 politievoertuigen en de straat is afgezet. In de buurt worden camerabeelden opgevraagd.

Volgens omstanders is dit pand een aantal jaren ook al overvallen geweest bleek toen gewapende overval te zijn geweest. Nu zitten er sinds kort nieuwe bewoners in.


Auto brandt uit A15 bij Echteld 2023-02-02

    

ECHTELD 1-2-2023 - Woensdag om 21.30 uur kwam de melding van een autobrand op de A15 richting Nijmegen ter hoogte van Echteld.

 

Bij aankomst bleek een personenauto volledig in brand te staan net voor de afrit van Echteld. De twee inzittenden hoorden eerst wat tikkende geluiden waarna het voertuig in brand vloog.

 

Het voertuig brandde volledig af.


Vrachtwagen met uien belandt in de sloot langs de A22023-02-01

  

CULEMBORG 31-1-2023  - Dinsdag om 20.40 uur werd er een ongeval gemeld op de A2 richting Den Bosch tussen de afslag Everdingen en Culemborg.

 

Het betrof een vrachtwagen met trailer die van de weg was geraakt en in de sloot was terechtgekomen. De bestuurder kon de cabine verlaten met hulp van de brandweer. Hij is zelfstandig naar de ambulance gelopen en voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.


Brandweer redt kat bij woningbrand in Tiel 2023-01-21

    

TIEL - Zaterdag om 15.15 uur kwam de melding van een woningbrand aan de Roos Vosstraat in Tiel.

 

Bij aankomst bleek er brand te woedden op de bovenverdieping van een rijtjeswoning. Bij het openen van de deur kwam er veel rook uit de woning. De woning bleek helemaal vol met rook te staan. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig in de woning, alleen een kat. Deze is door de brandweer uit de woning gered en na eerste hulp door de brandweer opgehaald door de dierenambulance.

 

De schade aan de woning is groot.


Auto rijdt de sloot in door de gladheid in Zoelen2023-01-21

    

ZOELEN 21-01-2023 - Zaterdag om 11.30 uur werd er een voertuig te water gemeld aan de Avezaathsesteeg in Zoelen.

 

Ter hoogte van de Grasbroeksteeg raakte de bestuurster de controle over het stuur kwijt door de gladheid. Zij reed hierdoor langzaam met de neus de sloot in. Het voertuig liep aan de voorkant schade op. Ze raakte bij het ongeval niet gewond.

 

Het voertuig is door de berger uit de sloot gesleept.


Ongeval A15 bij Dodewaard, snelweg dicht2023-01-21

    

Dodewaard 21-01-2023 - Zaterdag om 06.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A15 richting Rotterdam ter hoogte van Dodewaard.

 

Hierbij zijn meerdere gewonden gevallen en 3 auto's bij betrokken geraakt. De weg is volledig afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Mogelijk zal de snelweg nog een tijd dichblijven want de snelweg achter het ongeval wordt leeggemaakt.


Overval op de Wibra in Tiel2023-01-06

TIEL - Vrijdag 6-1-2023 om 17.55 uur werd er een overval gemeld aan de Voorstad in Tiel.

 

Het blijkt te gaan om een filiaal van de Wibra. Inmiddels is er een burgernetbericht uitgegaan.


Vrachtwagen en fietsster komen met elkaar in botsing in Geldermalsen2023-01-06

    

GELDERMALSEN - Vrijdag 6-1-2023 om 08.25 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Rijnstraat met de Randweg in Geldermalsen.

 

Hierbij bleek een fietsster te zijn geraakt door een afslaande vrachtwagen. De vrouw kwam ten val en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

 

Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.


Flinke schade na aanbrengen zwaar stuk vuurwerk op auto in Tiel 2023-01-02

TIEL - Zondag 1-1-2023 om 21.40 werd er een autobrand gemeld op de Sint Walburgbuitensingel in Tiel.

 

Bij aankomst bleek er een zwaar stuk vuurwerk op de motorkap te zijn gelegd van een elektrische auto die langs de straat stond geparkeerd. De dader rende vervolgens hard weg, waarna een harde knal volgde. Hierdoor ontstond er zware schade aan de auto. Zo werd de motorkap flink ontzet en werd de voorruit vernield. Ook aan de binnenzijde ontstond er schade aan het dashboard. De brandweer heeft de auto veilig gesteld.

 

De auto stond geparkeerd in het gedeelte, tussen de Singel en de Brugstraat. Een beveiligingscamera heeft de beelden opgenomen en deze mogen worden gebruikt.


Dodelijk ongeval in Appeltern2023-01-01

  

APPELTERN - Zondag 1-1-2023 om 13.55 uur kwam de melding van een ongeval op de Dijkgraaf de Leeuwweg ter hoogte van de Sluissewal.

 

Hierbij botsten 2 personenauto's frontaal op elkaar, waarbij er 1 in brand vloog. Bij het ongeval zijn 4 personen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en 1 persoon overleed ter plekke. Er kwamen 5 ambulances ter plaatse en ook de traumahelikopter kwam voor assistentie.

 

De weg is lange tijd afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek.


Heg en carport lopen schade op in Waardenburg2022-12-31

  

WAARDENBURG - Zaterdag 31-12-2022 om 21.25 uur werd er een buitenbrand gemeld aan de Dokter van Wieringenstraat in Waardenburg.

 

De brandweer ging met spoed ter plaatse en er bleek een coniferenhaag in brand te staan en ook de carport liep schade op.


Vernielingen bij sporthal in Tiel2022-12-31

    

TIEL - Zaterdagavond 31-12-2022 rond 20.00 uur zijn er vernielingen gepleegd met vuurwerk bij de sporthal aan de Predikbroedersweg in Tiel.

 

Hierbij werd een lantaarnpaal vernield op het parkeerterrein en 3 ramen van de sporthal.


Caravan gaat in vlammen op in Waardenburg 2022-12-31

WAARDENBURG - Zaterdag 31-12-2022 om 00:15 uur werd er een caravan in brand gemeld op de Slimweistraat in Waardenburg.

 

Hierbij bleek een caravan volledig in brand te staan in de bocht met de Veerstraat. In de caravan lagen verschillende autobanden. De brand was snel onder controle en daarna heeft de gemeente het wrak met een bakwagen afgevoerd.

 

De oorzaak is brandstichting.


Auto op de kop in de sloot in Kesteren2022-12-31

KESTEREN - Vrijdag 30-12-2022 om 22.55 uur werd de brandweer opgeroepen voor een auto te water aan de Hamsestraat in Kesteren

 

Een bestuurder van een personenauto verloor de macht over het stuur in een bocht en belandde met het voertuig op de kop in de sloot. Hierbij raakte hij niet gewond.

 

Het voertuig is door een particulier uit de sloot gehaald en is total loss.


Grote buitenbrand in Kesteren2022-12-30

KESTEREN - Vrijdag 30-12-2022 om 21.40 uur kwam de melding van een grote buitenbrand aan de Schuilenburg in Kesteren.

 

Bij een boomkweker staat een grote houtstapel in brand. In verband met de grote afstand vanaf de openbare weg is een bluskanon ingezet.


Auto brandt uit in Dodewaard , mogelijke oorzaak vuurwerk2022-12-30

DODEWAARD - Vrijdag 303-12-2022 om 21.10 uur kwam de melding van een autobrand aan de Fruitstraat in Dodewaard.

 

Hier bleek een elektrische auto aan de achterzijde volledig in brand te staan. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar het voertuig is volledig vernield.

 

Er wordt uitgegaan dat de oorzaak vuurwerk is geweest.


Motorrijder en auto botsen in Zennewijnen 2022-12-29

ZENNEWIJNEN - Donderdag om 17.55 uur werd er een ongeval gemeld op de Zennewijnenseweg met de Waalbandijk in Zennewijnen.

 

Hierbij waren een motorrijder en personenauto bij betrokken. De man op de motor reed de stoep op naar de Waalbandijk en tegelijkertijd kwam er een auto naar beneden rijden. Ze kwamen met elkaar in botsing, waarbij de motorrijder ten val kwam. Deze is nagekeken in de ambulance, maar zover bekend niet mee naar het ziekenhuis.

 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept door de berger.


Auto belandt op de zijkant in de sloot in Kapel-Avezaath 2022-12-29

KAPEL-AVEZAATH - Donderdag 29-12-2022 om

14.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Provincialeweg N834 ter hoogte van Thedinghsweert.

 

Een vrouw in een personenauto die reed richting Tiel, belandde via de berm en fietspad op de zijkant in de sloot. Ook werd er nog een reclamebord geraakt. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie en heeft het voertuig veilig gesteld. De bestuurster is naar de kant gebracht met een loopbrug. De vrouw is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het voertuig is door de berger uit de sloot getakeld.


Lesauto botst op Provincialeweg in Ingen2022-12-29

  

INGEN - Donderdag 29-12-2022 om 09.15 uur werd er een ongeval gemeld op de N320 ter hoogte van De Brei in Ingen.

 

Een auto die vanaf de Ooievaar de Provincialeweg N320 wilde oversteken werd in de zijkant geraakt door een lesauto met een leerling erin. Beide voertuigen raakten door de klap total loss. De 2 personen in de lesauto raakten niet gewond en kwamen met de schrik vrij. De bestuurder in de auto die overstak is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook kwam de brandweer ter plaatse en heeft de voertuigen veilig gesteld.

 

Beide voertuigen zijn afgesleept door de berger.


Auto knalt tegen houten paal en vliegt in brand in Geldermalsen2022-12-27

GELDERMALSEN - Maandag om 23.20 uur werd de brandweer opgeroepen voor een ongeval op de Burgemeester Vernedelaan ter hoogte van de Duindoornstraat in Geldermalsen.

 

Bij aankomst bleek er een personenauto in brand te staan. Het voertuig bleek tegen een houten paal op een vluchtheuvel te zijn gereden en vloog vervolgens in brand. De voorzijde brandde voor een groot gedeelte uit. In het voertuig zaten 2 inzittenden en deze zijn nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

 

De berger heeft het voertuig afgesleept.


Brandweer rukt uit voor buitenbrand op het industrieterrein in Tiel2022-12-23

TIEL - Vrijdag 23-12-2022 om 03.10 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een containerbrand aan de Amperestraat in Tiel.

 

Het bleek bij aankomst te gaan om een brandende vuurton op het industrieterrein, vlakbij een bedrijfspand. Het vuur was door de brandweer snel onder controle.

 

De brand werd opgemerkt, tijdens de serveillance van een beveiligingsbedrijf.


Sfeervolle kerstmarkt in Tiel2022-12-18

    

    

TIEL - Zondagmiddag 18-12-2022 om 12.00 uur is de kerstmarkt begonnen in de Kerststad Tiel.

 

De binnenstad is omgetoverd tot een sfeervol kerstfestijn met overal kerstbomen, kerstkoren en een grote wensboom.

 

Ook kan er in een arreslee worden gereden en staan er verschillende vuurkorven opgesteld en een levende kerststal.


Dodelijk ongeval in Culemborg2022-12-17

  

CULEMBORG - Zaterdag om 13.00 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de N320 in Culemborg ter hoogte van de windmolens.

 

Hierbij botste een ambulance en een personenauto frontaal op elkaar. De brandweer en meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

 

Het slachtoffer in de personenauto is overleden en de inzittenden van de ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is de komende uren afgesloten in verband met onderzoek.


Auto belandt op de kop onderaan de dijk in Buren2022-12-17

BUREN - Zaterdag 17-12-2022 om 11.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Tielseweg in Buren.

 

Een vrouw in een personenauto verloor de macht over het stuur in een bocht en belandde op de kop onderaan de dijk ter hoogte van de Korne. Ze is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar raakte niet gewond.

 

De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie en een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.


Auto op de kop in de sloot in Opheusden2022-12-17

OPHEUSDEN - Zaterdag om 10.30 uur werd er een ongeval gemeld op de Dodewaardsestraat in Opheusden.

 

Een vrouw in een personenauto die reed richting Opheusden verloor de macht over het stuur in een bocht. Hierbij belandde het voertuig op de kop in de sloot aan de andere zijde van de weg. Ze raakte hierbij niet gewond. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.

 

De brandweer heeft de berger geholpen met het voertuig uit de sloot te halen. Het verkeer is tijdelijk omgeleid over het fietspad.


Man rijdt tegen boom in Alphen( Gelderland )2022-12-16

Donderdag 15-12-2022 om 19.45 uur werd er een ongeval gemeld op de Lindenlaan in Alphen (GE).

 

Hierbij bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval met een personenauto, waarbij een boom werd geraakt. De man in het voertuig raakte hierbij gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het voertuig veilig gesteld. Door de klap kwamen verschillende airbags uit.

 

De weg is lange tijd afgesloten geweest.


Grote zoekactie in Tiel omgeving Agnietenstraat2022-12-13

TIEL - Dinsdagavond vanaf 18.45 uur heeft er een grote zoekactie plaatsgevonden in de omgeving van het Agnietenhof in Tiel.

 

Bij een geplande aanhouding is een verdachte uit een raam gevlucht. Vervolgens werd veel politie ingezet, waaronder ook 2 politiehonden. Ook de brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker om te zoeken boven de daken met een zoeklicht. Ook werd een politiehelikopter opgeroepen en deze heeft lange tijd boven het gebied rondgevlogen.

 

Rond 20.00 werd de zoekactie afgeblazen en tot zover bekend nog niemand aangehouden.


Flinke schade bij ongeval N320 Ravenswaaij2022-12-09

RAVENSWAAIJ - Vrijdag om 17.10 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Ravenswaaijsesteeg met de N320.

 

Hierbij reed een personenauto volledig in de zijkant van een kleine bestelauto die overstak. Er kwamen 2 ambulances ter plaatse en 1 persoon is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De brandweer kwam ter plaatse om de voertuigen veilig te stellen en het wegdek schoon te maken. De N320 is voorlopig nog dicht, tussen de rotonde bij Buren en de Rijswijksesteeg.


Brand in appartementencomplex in Culemborg 2022-12-08

CULEMBORG - Woensdag 7-12-2022 om 23.10 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Griegstraat in Culemborg.

 

Bij aankomst van de brandweer kwam er rook uit een appartement op de tweede etage van appartementencomplex de Griegstaete. Door de brandweer werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Het vuur was snel onder controle en daarna is er zoveel mogelijk geventileerd door de brandweer. Er zal onderzoek worden gedaan naar de oorzaak door team brandonderzoek.

 

Het betrof een leegstaand appartement.


Mag ik hier parkeren in Tiel2022-12-03

TIEL - Zaterdag 3-12-2022 omstreeks 12.15 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de rotonde Nieuwe Tielseweg met de Heiligestraat in Tiel.

 

Hierbij reed een auto rechtdoor en kwam midden op de rotonde, tussen de vlaggen tot stilstand. De auto kwam vanuit de richting van de stad. Het voertuig liep zware schade op aan de voorzijde.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.


Stem op Hitradio Centraal FM voor beste zender van Nederland2022-12-01

Beste Luisteraars, Hitradio Centraal FM is genomineerde voor de Beste en meest gewaardeerde muziekstation. 
Om dit te volbrengen hebben wij uw steun nodig om elke dag te stemmen op Hitradio Centraal FM.
De stem poll start op 1 december en eindigt op 30 december.
U kunt uw stem uitbrengen op  https://muziekstationvannederland.nl ( nummer 27 )
Het gehele team van Hitradio Centraal FM dank u alvast voor het stemmen.

 


Camping in Kapel-Avezaath wordt getroffen door brand in bedrijfswoning 2022-12-01

KAPEL-AVEZAATH - Donderdag om 00.10 uur werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Lingesteeg in Kapel-Avezaath.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een bedrijfswoning op het terrein van Camping In Den Boomgaard. De eigenaar gaf aan dat hij nog op was in zijn eigen woning en buiten ging kijken toen hij wat hoorde. Op dat moment stond het pand al behoorlijk in brand en heeft hij direct 112 gebeld. In het pand zou onder andere opslagmateriaal hebben gestaan van de camping.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en water was voldoende ter beschikking van een naastgelegen plas. Om de brand goed te kunnen blussen zijn er wat sloopwerkzaamheden verricht. De oorzaak van de brand is niet bekend.

 


Politie doet onderzoek na explosie bij woning in Leerdam2022-11-26

LEERDAM - Zaterdag 26-11-2022 om 02.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Patrimoniumstraat in Leerdam.

 

Het bleek te gaan om een explosie in een hoekwoning ter hoogte van de Stigterstraat. De ruit van de voordeur lag eruit en ook veel glas op de stoep en straat. Er zal forensisch onderzoek vanochtend worden gedaan naar de oorzaak. De politie wilde nog niets kwijt over de oorzaak in het belang van het onderzoek.


Brand in woning Kapel-Avezaath2022-11-25

KAPEL-AVEZAATH - Vrijdag om 20.00 werd er een woningbrand gemeld aan de Bergakker in Kapel-Avezaath.

 

Er komt veel rook uit het pannendak en de brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar grote brand. Er zijn inmiddels 3 waterwagens opgeroepen.


Flinke schoorsteenbrand in Neerijnen 2022-11-21

NEERIJNEN - Maandag om 17.20 uur werd de brandweer opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Achterstraat in Neerijnen.

 

Er werd direct middelbrand gemaakt, vanwege een woonhuis met rietenkap. Het betrof een flinke schoorsteenbrand met veel rookontwikkeling. Binnen heeft de brandweer de pijp uit de muur moeten loshalen om zo het kanaal te kunnen vegen. Hierdoor trok er ook veel rook de woning in. Er is gebruik gemaakt van een grote ventilator om proberen de rookschade te beperken.


Automobilist richt veel schade aan bij aanrijding in Tiel 2022-11-20

TIEL - Zaterdag 19-11-2022 omstreeks 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Laan van Westroijen op het kruispunt bij Van der Valk.

 

Het betrof een eenzijdig ongeval, waarbij een bestuurder in een personenauto veel schade aanrichtte. Hij reed onder andere een verkeersbord en een stoplicht met bedieningspaal uit de grond. Er lagen veel brokstukken op de weg en de auto liep veel schade op. Het voertuig is door de berger afgesleept.

 

Er raakte bij het ongeval niemand gewond.


Sinterklaas zet voet aan wal in Tiel 2022-11-19

TIEL - Zaterdagmiddag 19-11-2022 om 13.00 is de goedheiligman met zijn pieten aangekomen aan de Waalkade in Tiel.

 

Honderden kinderen stonden te wachten met hun ouders in de kou met een snijdende wind. De boot werd net als andere jaren begeleid door de blusboot van de brandweer. Op de wal werd de Sint verwelkomd door de burgemeester en vertrok de stoet vervolgens richting het centrum.

 

Dit jaar waren er alleen roetveegpieten in Tiel te vinden.


Smeulbrand in lamp loopt goed af voor bewoners in Tiel 2022-11-14

TIEL - Maandag 14-11-2022  om 18.50 uur kwam de melding van een woningbrand aan De Hennepe in Tiel.

 

De zoon van het gezin werd naar beneden geroepen, omdat er een brandlucht werd geroken. Hij constateerde dat het inmiddels blauw beneden stond en vervolgens werd de brandweer gebeld. Na een zoektocht door het huis bleek het te gaan om een voetlamp die flink stond te smeulen. De brandweer heeft nacontrole gedaan en er werd voor de zekerheid een ambulance opgeroepen.

 

Een vrouw is nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Radio 10 trailer schaart op A15 bij Tiel 2022-11-13

TIEL - Zondag 13-11-2022 om 11.45 uur werd er een ongeval gemeld op de A15 richting Nijmegen ter hoogte van de afslag Tiel.

 

Hier bleek een aanhanger te zijn geschaard van Radio 10 en deze lag dwars over de rijbaan. De brandweer heeft de aanhanger weer rechtop gezet. Er raakte bij het ongeval niemand gewond. De berger heeft de aanhanger opgehaald.

 

Door het ongeval ontstond een flinke file, omdat beide rijbanen waren afgesloten.


Auto belandt met de neus in een droge sloot in Boven-Leeuwen 2022-11-12

Boven-Leeuwen - Zaterdag 12-11-2022 om 13.40 uur werd er een ongeval gemeld op het kruispunt de Vissert met de Friessestraat in Boven-Leeuwen.

 

Door een voorrangsfout, tussen 2 personenauto's, belandde er 1 met de neus in een droge sloot. Er zijn een aantal mensen nagekeken door de ambulancedienst, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 

Beide voertuigen liepen veel schade op en zijn afgesleept door de berger.


Brandweer rukt uit voor woningbrand in Ophemert2022-11-12

OPHEMERT - Zaterdag 12-11-2022 om 05.20 uur kwam de melding van een woningbrand aan De Ganzenhof in Ophemert.

 

Hierbij bleek aan de achterzijde van een woning brand te zijn ontstaan in een buitenlamp. De brandweer heeft het brandje gedoofd en de woning met een overdrukventilator geventileerd.

 

Het brandje bleek te zijn ontdekt door de bewoner zelf.


Autorit eindigt tegen een boom in Vuren 2022-11-12

VUREN - Zaterdag 12-11-2022 om 03.40 uur kwam de melding van een ongeval op de Zeiving N848 in Vuren ter hoogte van het Total tankstation.

 

Een vrouw in een personenauto die reed richting Leerdam raakte van de weg en reed een over een lange afstand door de berm. De rit eindigde tegen een boom. Ze bleek onder invloed te zijn geweest en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Door de klap kwamen de airbags van de auto uit.

 

Het voertuig is afgesleept door de berger.


Schip botst tegen krib in Vuren 2022-11-10

VUREN - Donderdag 10-11-2022 om 12 45 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een hulpverlening op de Waal bij Vuren.

 

Een tanker die geladen was met lijnzaadolie voer richting Gorinchem. Ter hoogte van de Zijl botste het tegen een krib. Het schip draaide 180 graden en kwam stil te liggen. Door de klap raakte het schip lek aan de voorzijde en maakte het schip water. Met een aanwezige pomp op de boot kon het water direct weer naar buiten worden gepompt.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen en ook de blusboot uit Gorinchem werd ingezet. Er raakte niemand gewond en het scheepvaartverkeer liep geen hinder op.


Man valt op het spoor in Geldermalsen en raakt zwaargewond2022-11-09

GELDERMALSEN - Dinsdag 8-11-2022 om 23.25 uur kwam de melding van een ongeval op het NS station in Geldermalsen.

 

Hierbij bleek een man op het spoor te zijn gevallen die mogelijk onder invloed was. Een trein die het station kwam binnenrijden heeft hem mogelijk nog iets geraakt. Dit kon door de politie en Ovdg niet worden bevestigd. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.

 

Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.


Woningoverval in Haaften2022-11-09

HAAFTEN - Dinsdag 8-11-2022 omstreeks 21.10 uur heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Enggraaf in Haaften.

 

Volgens getuigen zou er zijn geschoten en in ieder geval 1 vrouw gewond zijn geraakt.

 

De politie doet onderzoek. In de omgeving worden auto's staande gehouden en de politie zoekt met een helikopter.


Auto loopt zware schade op bij brandje onde dashboard in Kesteren 2022-11-05

KESTEREN - Zaterdag 5-11-2022 om 10.40 uur werd er een autobrand gemeld op de N320 ter hoogte van de Bosche Dreef in Kesteren.

 

De twee inzittenden zagen dat de auto begon te roken en zijn direct uitgestapt. Er is nog een poederblusser gebruikt om de schade zoveel mogelijk te beperken. Echter de brand bleek te zijn ontstaan onder het dashboard. De brandweer heeft een groot gedeelte hiervan moeten stuk zagen om het goed met water te kunnen blussen. De schade aan het interieur is groot en hierdoor is het voertuig total loss.

 

De oorzaak lijkt een technisch mankement.


Auto belandt op de kop in de sloot van Heemstraweg Boven-Leeuwen2022-11-03

BOVEN-LEEUWEN - Donderdag 3-11-2022 om 01.30 werd de brandweer opgeroepen voor een ongeval op de van Heemstraweg in Boven-Leeuwen.

 

De bestuurder van een personenauto auto die reed richting Beneden-Leeuwen, raakte de macht over het stuur kwijt. Via de berm belandde hij met het voertuig op de kop in de sloot aan de andere zijde van de weg ter hoogte van de Uilland. Meerdere brandweervoertuigen kwamen ter plaatse en ook de traumahelikopter landde vlakbij het ongeval. Er werd snel hulp gehaald bij een boerderij die even verderop lag. Hierbij werd een graafmachine gebruikt om de auto er snel uit te tillen. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Veel schade bij aanrijding op de Prins Willem Alexanderweg in Echteld 2022-10-31

ECHTELD - Zondag om 21.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Prins Willem Alexanderweg in Echteld.

 

Een personenauto die de afrit nam vanuit de richting van Tiel werd boven op de afslag aangereden door een auto die op de Prins Willem Alexanderweg reed. Vermoedelijk is er één van de voertuigen auto door rood gereden. Hierbij viel 1 gewonde en deze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Beide auto's raakten total loss en zijn afgesleept door de berger. De brandweer kwam ter plaatse om de voertuigen veilig te stellen.


Beveiliger ontdekt buitenbrand in Tiel 2022-10-30

TIEL - Zondag om 01.40 uur werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Siependaallaan in Tiel.

 

Een beveiliger die zijn ronde reed zag op de Rivierenlandlaan een rooklucht hangen. Hij constateerde dat op het terrein van Pro Persona een hooibaal in de brand stond.

 

De brandweer heeft het vuur geblust.


2 gewonden bij ongeval op de Waalbandijk in Dodewaard2022-10-30

DODEWAARD - Zondag 30-10-2022 om 01.10 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Waalbandijk in Dodewaard ter hoogte van de loswal.

 

Een bedrijfsbusje reed richting Ochten en kwam op de andere rijbaan terecht. Hierbij raakte hij een auto die in de berm stond geparkeerd. Op dat moment zaten er net mensen in die op visite waren geweest en weg wilde rijden. Door de klap tolde de auto en raakte een boom. Het busje kwam op de zijkant terecht. Bij het ongeval zijn 2 personen met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie.

 

Op de weg lag veel glas en brokstukken. De dijk is volledig afgesloten geweest, tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten.


Aanhanger met siergras belandt op de kop op de A15 bij Kerk-Avezaath2022-10-29

  

KERK-AVEZAATH - Zaterdag 29-10-2022 om 07.30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de A15 richting Rotterdam.

Hierbij botste een auto met aanhanger tegen de achterzijde van een busje. Hierdoor schaarde de aanhangwagen en schoot los. Deze kwam op de kop tot stilstand in de middenberm. De aanhanger was geladen met potten siergras. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie en heeft meegeholpen met de opruimwerkzaamheden. De man is door voorbijgangers uit de auto gehaald, omdat deze begon te roken. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Op de A15 stond een lange file, wanwege de opruimwerkzaamheden.


Appartementen zonder stroom boven winkelcentrum in Tiel bij brand in elektriciteitskast2022-10-29

TIEL - Vrijdag 28-10-2022 om 23.20 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Teisterbantlaan in Tiel.

 

Bij aankomst bleek op het Westledeplein een elektriciteitskast te roken wat een chemische lucht veroorzaakte. De brandweer heeft de kast opengebroken en geconstateerd dat er mogelijk kortsluiting is ontstaan in het hoogspanningsgedeelte. Liander is ter plaatse gekomen om te proberen het probleem op te lossen.

 

Door het brandje zaten de appartementen boven het winkelcentrum voor een groot gedeelte zonder stroom. Ook de bakker ondervond hinder met de aanvang van de werkzaamheden voor de nacht.


Grote brand in Culemborg2022-10-26

CULEMBORG - Woensdag 26-10-2022 om 02.45 uur kwam de melding van een woningbrand aan de Guus Toonenstraat in Culemborg.

 

Bij aankomst bleek het te gaan om een vrijstaande woning van een nieuwbouwproject op het Pioniersveld. De brand sloeg al vrij snel over naar de woning ernaast en deze heeft de brandweer grotendeels kunnen behouden. Vanwege de omvang werd de brand bij aankomst van het eerste voertuig direct opgeschaald naar grote brand. De woning waar de brand is begonnen brandde volledig af. Het huis stond voornamelijk uit hout en middenin stond een boom, waaromheen de woning werd gebouwd.

 

Over een aantal weken zou de woning worden opgeleverd. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Twee katten gered bij woningbrand in Tiel 2022-10-23

TIEL - Zaterdag 22-10-2022 om 23.00 uur kwam de melding van een woningbrand aan de Hoogendijkstraat in Tiel.

 

Bij aankomst bleek er een keuken in brand te staan van een tussenwoning. De brandweer heeft 2 katten uit de woning weten te halen en deze zijn door de dierenambulance meegenomen. Er zijn 2 personen nagekeken door de ambulancedienst, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Volgens de brandweer is er forse schade en is de woning tijdelijk onbewoonbaar.

 

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Ernstig ongeval Tricht, persoon gereanimeerd 2022-10-22

TRICHT - Zaterdag 22-10-2022 om 15.45 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op op de kruising Rijksstraatweg met de Oude Hoevenseweg in Tricht.

 

Meerdere ambulances en brandweervoertuigen kwamen ter plaatse en ook de traumahelikopter. Bij het ongeval tussen 2 voertuigen raakte

er 1 in de sloot. Er is 1 persoon gereanimeerd en zeker 6 mensen hadden een isolatiedeken om. Volgens omstanders zaten er 3 personen in de auto die te water ging en het voertuig is door mensen die in het water sprongen omhoog getild om de mensen eruit te halen. Zover bekend zijn er in totaal 3 gewonden gevallen.

 

De Rijksstraatweg is volledig afgesloten.


Arriva bus betrokken bij ongeval van Heemstraweg in Wamel 2022-10-22

WAMEL - Zaterdag 22-10-2022 om 09.15 uur kwam de melding van een ongeval op de van Heemstraweg in Wamel ter hoogte van de Stationstraat.

 

Een Arriva bus met 2 passagiers haalde op het moment van de aanrijding een tractor in die reed richting Beneden-Leeuwen. Een vrouw in een personenauto die achter de trekker reed ging plots ook naar links om de tractor in te halen. Hierdoor ontstond er een aanrijding, waardoor de vrouw gewond raakte. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Door de klap werd de deur van de bus volledig vernield. De auto raakte door de klap total loss.

 

De berger is ter plaatse gekomen om de personenauto af te slepen. Door het ongeval is de weg lange tijd volledig afgesloten geweest.


Hulpdiensten rukken massaal uit voor bedrijfsongeval Zuiderhavenweg in Tiel2022-10-21

TIEL - Vrijdag 21-10-2022 om 15.05 uur werd de hulpdiensten massaal opgeroepen naar de Zuiderhavenweg in Tiel.

 

Er bleek een ongeval te hebben plaatsgevonden bij een betoncentrale. De brandweer kwam voor assistentie ter plaatse en ook landde de traumahelikopter.

 

Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Landbouwvoertuig raakt te water in Deil2022-10-21

DEIL - Vrijdag 21-10-2022 om 12.45 uur werd er een voertuig te water gemeld aan de Provincialeweg Oost/N327 ter hoogte van Deil.

 

Het bleek te gaan om een landbouwvoertuig dat te water was geraakt en op de kop in de sloot lag. De bestuurder gaf aan dat hij klaar was met zijn werkzaamheden en het voertuig op een aanhanger wilde rijden. Door de gladheid kantelde het voertuig er vanaf en belandde in de sloot.

 

De jongeman haalde bij het ongeval alleen een nat pak en kon het voertuig zelfstandig verlaten.


Brand in vrijstaande woning in Geldermalsen2022-10-21

GELDERMALSEN - Donderdag 20-10-2022 om 22.30 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Tielerweg in Geldermalsen.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten was de brand aan de achterzijde van een vrijstaande woning uitslaand. De vlammen waren snel onder controle, maar lange tijd bleef er rook uit het pannendak komen. Er werd opgeschaald naar grote brand in verband met de waterwinning. De brandweer heeft het bluswater uit de Linge gehaald.

 

De brandweer heeft een kat veilig uit de woning weten te halen.


Auto total loss bij aanrijding in Tiel2022-10-19

TIEL - Dinsdag 18-10-2022 omstreeks 17.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Grotebrugse Grintweg in Tiel onder het viaduct van de A15.

 

Hierbij reed een personenauto achterop een Tesla. De auto die achterop knalde liep zware schade op. Er is een ambulance ter plaatse gekomen, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

 

De weg werd lange tijd over 1 rijbaan geleid.


Politie blust beginnende brand van vrachtwagen trailer.2022-10-17

TIEL - Zondag 16-10-2022 om 22.55 uur werd de melding gedaan van een aanhanger in brand aan de Siemensstraat in Tiel.

 

Van een losgekoppelde geparkeerde DHL trailer bleek er brand te zijn ontstaan bij de banden van de achteras. De politie die voor de brandweer ter plaatse was heeft de vlammen gedoofd met een brandblusser. De brandweer heeft vervolgens nog kort nageblust.

 

Er zou sprake zijn geweest van brandstichting.


Bedrijfsbus komt op de zijkant terecht op de Westroijensestraat in Tiel 2022-10-15

TIEL 15-10-2022 Zaterdag om 17.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Westroijensestraat in Tiel.

 

De bestuurder van een bedrijfsbus die reed richting het centrum van Tiel, verloor de macht over het stuur. Net voorbij het spoorwegviaduct raakte het voertuig een lantaarnpaal op een middengeleider. Hierdoor kwam een grote lampenkap naar beneden gevallen op het fietspad. Het voertuig kantelde en kwam op de zijkant terecht dwars over de rijbaan.

 

De bestuurder is nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer is lange tijd omgeleid geweest.


Dodelijk ongeval op de N320 bij Culemborg2022-10-13

CULEMBORG - Donderdag om 01.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de N320 in Culemborg.

 

Ter hoogte van het viaduct van de Parallelweg Oost heeft er een incident plaatsgevonden, waarbij een dode is gevallen, vanwege dat er een wit laken over een lichaam is te zien dat op de rijbaan ligt. De politie gaf aan dat de weg lange tijd volledig zal worden afgesloten in verband met onderzoek. Ze gaven geen bevestiging tot heden, of het een aanrijding betrof en of er een dodelijk slachtoffer is gevallen.

 

Een opgeroepen traumahelikopter werd na een paar minuten geannuleerd


Stuk hekwerk uit de grond gereden op Industrieterrein in Boven-Leeuwen bij ongeval 2022-10-09

BOVEN-LEEUWEN 9-10-2022 Zondag om 18.20 uur werd er een ongeval gemeld op de Expeditieweg in Boven-Leeuwen.

 

Hierbij bleek een personenauto uit de bocht te zijn gevlogen op het industrieterrein. De bestuurder reed een stuk hekwerk van een toegangspoort eruit en door de klap werd ook een bouwcontainer container opzij geschoven. Het hekwerk kwam meters verderop op het terrein terecht.

 

De opgeroepen brandweer hoefde verder niet in actie te komen. De bestuurder is nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis


Man aangehouden na ongeval met fietsster in Kerk-Avezaath 2022-10-09

KERK-AVEZAATH 9-10-2022  Zondag om 13.40 uur werd er een ongeval gemeld op de Lutterveldsestraat met de Molensteeg in Kerk-Avezaath.

 

Een bejaarde vrouw op een fiets verleende hierbij geen voorrang aan een personenauto die van rechts kwam.

 

De vrouw werd hard geraakt en belandde op het wegdek. Er stond een lang remspoor op de straat. Het vermoeden bestaat dat de auto harder heeft gereden dan de toegestane snelheid. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau in verband dat hij mogelijk onder invloed was.

 

De vrouw is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel. Zowel de auto als de fiets liepen schade op.


Vogelgriep treft Hertenkamp in Tiel2022-10-08

TIEL 8-10-2022 Zaterdagmorgen om 09.00 uur is er gestart met de ruiming van gevogelten bij het Hertenkamp in Tiel.

 

Gisteren werd bekend dat er vogelgriep was uitgebroken en dat vandaag er zeker 100 stuks moeten worden geruimd.

 

Het Hertenkamp zal tot nader order gesloten blijven wordt aangegeven op het toegangshek.


Auto rijdt tegen toegangsdeuren apotheek in Culemborg 2022-10-06

CULEMBORG 6-10-2022 Donderdag om 10.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Prins Bernardstraat in Culemborg.

 

Er bleek een bestuurder van een personenauto tegen apotheek Fonteijn te zijn gereden. Hierbij werden de toegangsdeuren volledig vernield. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie.

 

De auto liep lichte schade op. Er is 1 persoon nagekeken door de huisarts. De apotheek is inmiddels weer open en de schade wordt hersteld.


Vrachtauto met giek raakt bovenleiding in Leerdam2022-10-06

LEERDAM 6-10-2022 Donderdagochtend omstreeks 05.45 heeft er een ongeval met een vrachtwagen plaatsgevonden aan de Schaikseweg in Leerdam.

 

Een vrachtauto die per ongeluk nog de giek omhoog had staan reed tegen een bovenleiding bij de spoorwegovergang. Hierdoor bleven er kabels in de giek hangen en onstond er schade aan een spoorboom en andere materialen van de bovenleiding. Het treinverkeer, tussen Dordrecht en Geldermalsen ligt stil. Een trein die, tussen Beesd en Leerdam reed is geëvacueerd ter hoogte van het industrieterrein in Leerdam.

 

De chauffeur van de vrachtwagen kwam net de schrik vrij. Het treinverkeer zal lange tijd gestremd zijn vandaag.


Scooterrijder komt onder verkeersbord in Geldermalsen2022-10-05

GELDERMALSEN 5-10-2022 Woensdag om 17.45 werd er een ongeval gemeld op de Rijksstraatweg in Geldermalsen.

 

Een scooterrijder die vanaf het fietspad de weg op reed richting Buurmalsen kwam in aanrijding met een busje. Hierbij viel de scooterrijder en kwam onder een verkeersbord terecht van de bebouwde kom van Buurmalsen.

 

Met behulp van de brandweer is hij onder het bord vandaan gehaald. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


2022-10-05

LEERDAM 5-10-2022 Woensdag om 16.15 uur werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Willem de Zwijgerstaat in Leerdam.

 

Een personenauto met 2 inzittenden vloog op de Emmalaan in brand en de bestuurder parkeerde het voertuig snel in een parkeervak aan de Willem de Zwijgerstaat. Het voertuig brandde onder de motorkap volledig uit. De eigenaar gaf aan dat hij net terugkwam van een servicebeurt uit de garage.

 

Het voertuig is total loss en afgesleept door de berger.


Purschuim over de weg bij ongeval A15 Vuren2022-10-04

VUREN 4-10-2022 - Dinsdag om 17.35 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de A15 richting Nijmegen ter hoogte van Vuren.

 

Hierbij was een vrachtwagen met een lading purschuim bij betrokken, waarbij er een grote hoeveelheid purschuim op de weg is beland. De brandweer kwam ook ter plaatse, maar deze bleek niet nodig.

 

De weg zal vanavond nog moeten worden gereinigd.


2022-10-04

MAURIK 4-10-2022  Dinsdag om 00.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een auto te water aan de Tielsestraat ter hoogte van De Wetering.

 

Een man in een personenauto die reed richting Maurik, verloor de macht over het stuur in een bocht. Hij reed eerst een stuk heg uit de grond en via de berm belandde het voertuig in een brede sloot. De auto verdween vervolgens tot het dak onder water. Hij kon zelfstandig het voertuig verlaten en wilde volgens omstanders geen politie per plaatse. Mogelijk zou er alcohol in het spel zijn. Bij het ongeval raakte de bestuurder niet gewond.

 

De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.


Twee grote takken vallen uit de boom in Zoelen, auto loopt schade op2022-10-01

ZOELEN - Zaterdag om 16.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor stormschade aan de Achterstraat in Zoelen ter hoogte van het Kattegat.

Hierbij bleken er 2 grote takken uit een boom te zijn gebroken en kwamen op het wegdek neer. Een personenauto die passeerde werd net nog geraakt door kleine takken. Het voertuig liep verschillende deuken en krassen op. De man in het voertuig raakte niet gewond en heeft vervolgens de brandweer gebeld. Een graafmachine die toevallig voorbij reed heeft de stammen direct in de berm gelegd om de weg vrij te maken.

De gemeente wordt op de hoogte gesteld van het voorval.


Onze Social media's+

  Luister ook naar deze zenders