Roelof Stender

Roelof Stender is DJ en eigenaar van Hitradio Centraal FM.
In april 2011 stapte hij in het liefdesbootje met zijn vrouw Ria Stender. Samen hebben zij geen kinderen maar wel een trouwe viervoeter.

Roelof is begonnen als DJ bij Centraal FM in Tiel in 1983, hier is hij zo'n twee jaar actief geweest. Omdat de stationseigenaar ermee stopte heeft Roelof dit station toen overgenomen en de naam omgedoopt tot; Hitradio Centraal FM.

In de jaren 90 is Roelof actief geweest bij Nova FM. Verder is hij actief geweest bij het ondersteunen van verschillende andere zenders.

Zijn voorbeeld DJ’s zijn: Dave Donkervoort, Gerard Ekdom, Rob van Someren, Gijs Staverman en Jeroen van Inkel.

Het Radio Festijn

Elke zondagmorgen van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Bestuur

Roelof is onderdeel van het bestuur.

Eigenaar

Roelof is de eigenaar van Hitradio Centraal FM.

Benjamin Baars

Benjamin werd op 13 maart 1994 geboren in Giesbeek. Zijn radio verleden bestaat uit verschillende stations, zo heeft hij gedraaid bij Hitradio Centraal FM Tiel, Factorystation Zevenaar, Crazy Time, New Wave FM, Radio Shadow en Hitdance Radio.

Als drive-in DJ heeft Benjamin meerdere feesten van muziek voorzien.

Baars & Co

Elke zondagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.


Bestuur / Voorzitter

Benjamin is onderdeel van het bestuur en zit de (dj) vergaderingen voor.

Designer / Website

Benjamin is verantwoordelijk voor het design van huisstijl en de website.

Marcel van Rooijen

Mijn naam is Marcel van Rooijen. Ik kom uit Doetinchem. Al op zeer jonge leeftijd zat ik uren voor de radio om leuke muziek op te nemen en maakte ik ook mijn eigen mixen, wat ik nu nog steeds doe.

Ik luisterde vooral in de jaren 80 naar illegale zenders uit de omgeving van Nijmegen. Het leek mij leuk om ook een illegaal radiostation te beginnen maar durfde het niet aan vanwege de hoge boetes. In het verleden heb ik wel op meerdere feesten gedraaid.

Nu kan ik gelukkig bij Hitradio Centraal FM toch mijn hobby uitoefenen. Ik ben hier bezig om mijn radio ervaring te vergroten.

Klooijen met van Rooijen

Elke zondagavond van 18:00 uur tot 20:00 uur.

Bestuur

Marcel is onderdeel van het bestuur.

Ria Stender

Hoi, mijn naam is Ria Stender.
Ik ben de vrouw van Roelof Stender (eigenaar).
Ik draai voornamelijk non-stop de beste Nederlandse hits.
Ik ben hier elke zaterdag te horen met de beste hits en elk uur een conference.

Mijn favoriete DJ: Tja, dat is er maar één namelijk mijn man Roelof.

Mijn favoriete eten: pasta's en pannenkoeken vooral, als mijn man het klaar maakt, hier kan hij mij midden in de nacht voor wakker maken.

Hollands Plein

Elke zaterdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Chemay Schiltmans

--

Jingles

Chemay is onze huisstem voor jingles.

Ideeënbus

Chemay is aanspreekpunt voor nieuwe ideeën.

DJ X

Ik ben Alexander, ofwel DJ X, geboren in 1973.
Ik kom uit Krommenie en ben getrouwd in 2010, samen hebben wij een zoon.

Ik ben DJ sinds 1988 en draaide toen muziek op een soos in Koog aan de Zaan later ben ik ook op verjaardagen en bruiloften gaan draaien, tevens in een dance bar.

In 2002 ging ik aan de slag bij Zaan radio, hier bereidde ik het nieuws en interviews voor, dit deed ik voor het progamma Cocktail FM.
In 2018 begon ik bij Veluwe AM als radiomaker, ik heb daar meerdere progamma's gedaan, één van mijn programma's heette destijds ook 2 uur White Lion. Na een overname van dit station ben ik naar Vandaag radio gegaan. Momenteel draai ik met veel plezier bij Hitradio Centraal FM.

Naast mijn hobby als radiomaker en het draaien met mijn eigen drive-in show fiets ik graag op mijn Mountainbike (CUBE) en kart ik af en toe indoor en out-door. 

2 uur White Lion

Elke vrijdagavond van 22:00 uur tot 00:00 uur.

Peter van Leeuwen

Hallo Mijn naam is Peter van Leeuwen, geboren en getogen in Hedel. (Gelderland) Als tiener ben ik begonnen als dj met een eigen illegale radio en de oudere omroep in het verzorgingshuis.

Dit heb ik zo'n 5 jaar gedaan. Daarna een hele tijd niets meer met de radio gedaan.

In 2007 verhuisde ik na veel omzwervingen naar België. Hier kwam ik in aanraking met een webradio en al snel was mijn eigen station online.

Nu mag ik voor Hitradio Centraal FM een programma maken met de naam “Peter Fietst Het Weekend In” waarin ik terugga in de tijd met bekenden en onbekende muziek. Je kunt mij iedere vrijdag horen om 20.00 uur.

Peter Fietst Het Weekend In

Elke vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Rob Achterkamp

Lang geleden begon het voor Rob Achterkamp allemaal met het bouwen van kleine FM-zenders en compressoren / limiters. Want ja, het moest toch ook lekker klinken op de radio.
Het resulteerde allemaal al snel in het opstarten van een aantal piratenstations in zijn woonplaats Deventer. Echter, dankzij een zeer fanatieke lokale politieagent duurde dat allemaal veel te kort, wat trouwens ook gold voor andere pogingen.
Helaas… een radiostad met een aantal goede piraten zoals bijvoorbeeld Nijmegen zou Deventer nooit worden..

Toen kwamen – we hebben het nu over begin jaren 90 - de legale lokale radiostations, maar om verschillende redenen stopte dat na een aantal jaren ook.

Na een relatief lange periode niet veel met radio bezig te zijn geweest, heeft Rob in 2016 voorzichtig zijn oude passie weer opgepakt en is begonnen met een uurtje radio op een lokaal radiostation in de achterhoek. Dat groeide uit naar “Rob op Woensdag, een zgn. syndicated radioprogramma waarin je muziek hoort uit 5 (eigenlijk 6) decennia popmuziek.
Het radioprogramma “Rob op woensdag” wordt inmiddels op meerdere radiostations uitgezonden in Nederland en in Thailand!

Rob is in het verleden te horen geweest op piratenstations met welluidende namen als “Radio Actueel”, “City Star Radio” en “Radio Continu”. Daarnaast heeft hij als technicus en DJ gewerkt voor het destijds immens populaire lokale radiostation “Deventer FM “en heeft hij een muziekprogramma gemaakt voor “Achterhoek FM”

Veel plezier bij het luisteren naar ”Rob Op Woensdag” 

Rob op Woensdag

Elke woensdagochtend van 09:00 uur tot 11:00 uur.

Helena van Rooijen

--

Social Media

Helena is verantwoordelijk voor het beheer van onze sociale media, ook ontwerpt zij hier diverse media voor.

Ron van de Steen

Ron van de Steen komt ter wereld in Rotterdam. Zijn biologische vader heeft hij niet gekend, maar zijn moeder des te beter. Zijn liefde voor muziek begon al vroeg op de lagere school.

Hij haalde zijn diploma bouwkunde, maar wilde uiteindelijk een ander vakgebied. Hij slaagde jaren later voor document management en deed daarna aanvullende vak gerelateerde modules en specialistische ICT opleidingen.

Tijdens zijn vooropleiding komt hij in contact met de eigenaar van Trans Atlantic Radio en zo wordt hij ontdekt. Ron, was tijdens zijn bijbaantje bezig als dj. Dat was in het buurthuis, waar hij met veel plezier op vrijdagavond voor een groot publiek draaide. Na verloop van tijd deed hij meer radio ervaring op en mocht hij zelfstandig een uurtje proefdraaien voor Trans Altantic Radio.

Dat was ergens in de jaren ‘80. Ron heeft bij TAR veel radio ervaringen opgedaan en vele persoonlijke radiodj’s leren kennen. Ron heeft dan bij meerdere lokale radio, omroepen programma’s gepresenteerd en wist zijn draai uiteindelijk te vinden bij Europoort Radio. Wat later zou veranderen in Stads Radio Rotterdam.

Ron, werd door Nico Volker verwelkomd en gelijk in het diepe gegooid. Zo moest hij in de avond/nacht “De Koppelnacht” presenteren. Mensen live bellen en proberen aan elkaar te koppelen in de uitzending. De basis waren destijds contactadvertenties uit het krantje de Particulier. Wat destijds een voorloper was van Marktplaats en andere dating sites.

Het was voor Ron een topervaring. Dit keer niet de dj uithangen, maar echt goed luisteren en presenteren en je ondergeschikt maken aan het programma. Geweldig!

Naast vaste radioinvaller presenteerde hij zelf: Stads Radio Avond, De Stads Radio 50, Ron’s verse demo’s en De Dondersteen. Maar Ron deed daarnaast meer bij SRR, hij verzorgde radioproducties en was technicus voor Wie ben ik, Campus radio, Jongeren radio en Actualiteitenprogramma’s.

Een ander uitstapje was naar Holland FM, wat later werd omgedoopt tot HitRadio Veronica, met als tussenfase HitRadio 1224. Om uiteindelijk door te gaan als Radio Veronica. Veel SRR medewerkers kregen het aanbod om over te stappen naar Veronica.

Ron, bleef trouw aan SRR en ging niet mee naar Radio Veronica. Hij volgde zijn gevoel en werd muzieksamenstellen voor “De Drie van het Bedrijf”, maakte daarnaast promo’s en jingleproducties. Nadat Stads Radio Rotterdam stopte met haar uitzendingen, stopte Ron van de Steen met het maken van radioprogramma’s.

Totdat hij werd gebeld door de bedrijfsleider van de Baja Beachclub om op Baja Radio live op het internet te komen draaien. Hij werkte onder andere samen met Martha Wesenhagen, die hij nog kende van SRR. Helaas duurde het Baja avontuur niet lang, vanwege de enorme kosten.

Maar het radiovirus was bij Ron niet verdwenen. Ergens in 2010 heeft hij zijn hobby weer opgepakt en begon hij weer radioprogramma’s te maken. Met succes. Weliswaar niet meer live, wat hij het liefst doet, maar syndicated.

De Muziekfabriek

Elke werkdag van 14:00 uur tot 15:00 uur.

Dave Donkervoort

Donkervoort begon zijn carrière bij Radio 10. Zijn voorliefde voor zwarte muziek was hoorbaar vooral bij het in 1984 opgerichte Radio Exclusief waar hij de Disco Dance Top 50 op zaterdagmiddag presenteerde.

Voordat hij bij dit station begon werkte hij voor Radio Keizerstad in Nijmegen. Nadat de overheid in 1985 Radio Exclusief definitief het zwijgen had opgelegd, kwam hij terecht bij Delta Radio, destijds een van de grootste piraten in het oosten van het land. Daar kwam Donkervoort in contact met Herbert Visser, dit contact bleven beide radiofanaten tot op de dag van vandaag onderhouden.

Na Delta Radio kwam hij in 1988 terecht bij Hitradio Bako (Super 106) in Lommel te België. Herbert Visser werkte inmiddels bij Radio 10, een nieuw Nederlands commercieel radiostation. Toen in 1989 Ron Sterrenburg vertrok bij Radio 10 nam Donkervoort zijn plek over en presenteerde daar een nachtprogramma. Donkervoort presenteerde vervolgens vele programma’s op Radio 10 FM. Zo maakte hij het ochtendprogramma (Hits in de Spits I) en in 2003 deed hij enige tijd het middagprogramma. In datzelfde jaar werd de programmering, met oog op de aanstaande veiling van FM-frequenties, gewijzigd en presenteerde hij samen met Tom Mulder het ochtendprogramma Tom & Dave in de Morgen. Na het mislopen van de FM-frequentie werd de programmering opnieuw gewijzigd en presenteerde Donkervoort lange tijd een programma tussen 14.00 en 18.00 uur en later tussen 16.00 en 19.00 uur. Een bekend onderdeel dat hij enige tijd in de middag presenteerde was de Filmquiz, waarin hij een klein fragment liet horen van een bekende film en luisteraars moesten raden uit welke film het fragment kwam. Hier kon 50 euro mee worden verdiend.

In 2006 verliet Donkervoort Radio 10 Gold en vertrok naar 100% NL, waarvan Herbert Visser inmiddels de eigenaar was geworden. Hier presenteerde hij onder het pseudoniem “ADHDave” het ochtendprogramma verwijzend naar het feit dat hij zelf ADHD heeft. Door wijzigingen bij het station heeft Donkervoort enige tijd ook een programma gemaakt tussen 17.00 en 19.00 uur en later ook het ochtendprogramma nog alleen gemaakt. Halverwege 2008 werd bekend dat 100% NL zijn programmering aanpaste. Het programma van Donkervoort kwam hiermee te vervallen. Wel is hij nog steeds werkzaam voor het station.

In 2013 was Donkervoort werkzaam met Rapper Sjors als producer.

Donkervoort produceert tegenwoordig het spraakmakende radio programma HaDieDave wat onder andere bij ons te beluisteren valt.

Ha Die Dave

Elke vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur.

Hans de Knegt

Hans de Knegt woont in Doetinchem, ook in de Euregio, maar dan die bij buurland Duitsland. Zijn programma de Middle of the road-show kun je bij ons beluisteren elke werkdag van 16 tot 17 uur. Hans is van jongs af aan radio-actief, werkte onder andere voor Favoriet FM, Radio Gelderland, Radio IJsselstad en Radio Mi Amigo. Hij produceert ook jingles en commercials, ook voor verschillende omroepen.

Toen Hans de Knegt het levenslicht zag besefte hij al snel dat hij met een specifiek doel die grote aardkloot met het nodige radioplezier maar eens flink moest opleuken. Na het verdwijnen van de diverse zeezenders in 1974 kwam Hans terecht bij een stoffige ziekenomroep waar hij spontaan vele regels overtrad om op zaterdagmiddag, met de piraten nog tussen zijn oren, het ware muziekplezier door de oorschelpen te laten schallen.

Begin jaren negentig nam Hans de wijk richting Favoriet Fm in Zevenaar waar hij als programmaleider en DJ de eerste succesvolle jaren de scepter zwaaide. Hier presenteerde hij het populaire middagprogramma Luchtig Lunchen. Hans maakte vervolgens een uitstapje naar Radio Gelderland om hier de muziekredactie ietwat op te vrolijken en redde de slecht draaiende lokale omroep Doetinchem door deze als stationmanager om te dopen in Radio IJsselstad. Hier presenteerde hij diverse populaire programma’s en stond tijdens diverse festivals een meervoud artiesten aan elkaar te kletsen.

De muzikale smaak van Hans is zeer breed, maar de voorkeur gaat uit naar de good old 70’s en 80’s.

Van 1983 tot 1997 was Hans de vaste DJ in de populairste discotheek van Doetinchem, de Talk of the Town. Hans is tot op heden nog regelmatig als gast DJ op diverse podia te zien en was de vaste zaalspeaker bij Eredivisionist Volleybal Langhenkel – Orion alwaar zijn sportieve presentatiehumor niet mocht ontbreken. hdk2

Hans was samen met Mike Duprez, Rudi Schils, Leon Balmaekers en Theo de Brabander sinds 2007 verbonden aan Radio Mi Amigo 192 en zag Radio Mi Amigo 100.9 en 107.1 FM als een geweldige uitdaging. Veel lol en lekker knallen aan de Spaanse Costa.

Momenteel presenteert Hans op vele populaire radiostations “The Middle Of The Roadshow”, een luchtige show vol met muzikale hoogstandjes uit een gouden hitverleden.

Middle of The Road

Elke werkdag van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Menno Dekker

--

Dekker Radio

Maandag tot donderdag van 17:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag van 18:00 uur tot 20:00 uur.

Peter van Vlokhoven

--

De Winkel Wagen Show

Elke maandagavond van 21:00 uur tot 23:00 uur.

Ad Koppendrayer

--

Radio Spektakel

Elke zaterdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur met Pierre van der Stappen.

19 Toen

Elke zondagmiddag van 13:00 uur tot 15:00 uur.


Geerhard Hannink

Hoi ik ben Geerhard Hannink.

Muziek en radio is altijd een grote passie voor mij geweest en dat blijkt ook wel uit mijn activiteiten.

Ik ben begonnen met drive in werk en ging helemaal uit mijn dak toen het publiek zo enthousiast was op de muziek die wij draaiden dat de dansvloer het begaf.

Op radiogebied was ik actief in De Roze Golf een illegaal homo radiostation. De Roze Golf was een kritisch station dat de confrontatie met haar luisteraar niet uit de weg ging. Nadat de rechter roze werd en ons een boete oplegde is het programma naar Radio Oost verhuisd.

I.v.m de opleiding praktijk diploma boekhouden moest ik mijn activiteiten voor De Roze Golf stopzetten.

Vanaf 1991 ben ik actief voor de lokale omroep in Enschede en was in de periode 1995 t/m 2014 daar coördinator van de radio.

Voor die omroep maakte ik muziekprogramma’s zoals Tussen de Bedrijven Door en het Artiestengala. Samen met Tim stond ik aan de wieg van Club Remember. Naast muziekprogramma’s presenteerde ik ook actualiteiten programma’s. In deze programma’s vond ik het erg belangrijk om eerlijk maar kritisch de geïnterviewde te benaderen. Sven Kokkelman is daar een goed voorbeeld van.

De Jaren 70 is een programma waarin je muzikaal verrast wordt want er komen veel vergeten hits in voor en nou kan ik nog wel meer vertellen over het programma, maar dat doe ik niet. Ervaar zelf de muzikale herinneringen door te luisteren.

De Jaren 70

Elke zaterdagmiddag van 17:00 uur tot 19:00 uur.

De Ruiter

--

De Connectie

Elke zondagmorgen van 08:00 uur tot 10:00 uur.

Wim van Egmond

Wim van Egmond is een Nederlands radio-diskjockey.

Van Egmond begon zijn loopbaan in het midden van de jaren 1970. Hij was onder andere te horen op WMR, Freewave, Keistad FM, Radio Plus (Nederland), RGR, Extra FM (België).

Daarnaast maakte hij programma's voor de zeezenders Radio Monique, Radio 558 en Radio Paradijs.

Éénmaster 

Elke werkdag van 08:00 uur tot 09:00 uur.Goudkoorts

Elke werkdag, behalve woensdag, van 13:00 uur tot 14:00 uur. Op woensdag van 12:00 uur tot 13:00 uur.

Erik de Valk

Erik de Valk is reeds meer dan 30 jaar ervaren in het vak als DJ, presentator en entertainer.

Hij werkt nauw samen met verschillende bekende event- en artiesten-bureau's.

En natuurlijk ook de artiesten zelf waar hij een hechte band mee heeft.

Zijn moto "Let me entertain You"

De Hitkampioen

Elke zondagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur.

Jos Netten

Jos Netten begon al op 7 jarige leeftijd in 1976 op familiefeestjes, de camping en schoolfeestjes plaatjes te draaien met zijn eigen drive-in. Met kerstmis 1981 was hij voor de eerste keer op de radio te horen bij een lokale piratenzender.
Daarna was hij vooral weer bezig met zijn drive-in-show maar in 2007 begon hij toch weer aan de voorbereidingen van een eigen radioprogramma met support en advies van o.a. voormalig TROS DJ Karel Van Cooten, bekend van 50 Pop of een envelop en de Gouden Uren.

Naast zijn eigen drive-in-show presenteert Jos presenteert inmiddels alweer bijna 12,5 jaar zijn eigen radioprogramma de Goud en Foutshow, eind augustus 2020 alweer de 500e aflevering. In het programma hoor je gezellige Nederlandse- en anderstalige muziek en Gouwe en Foute Ouwe hits. Ook ontvangt hij wekelijks gasten in de studio, telefonisch en hoor je interviews opgenomen op lokatie bij TV en radio opnames, concerten, evenementen en presentaties.

In de afgelopen jaren waren al vele bekende artiesten, nieuwe talenten en andere BN-ers te gast in de show in ook voor dit jaar staan nog vele bijzondere gasten op de planning zoals Frans Bauer, Jeffrey Heesen, e.v.a.
Namens als Tino Martin, Frans Bauer, Wesly Bronkhorst, Carlo Boszhard, Andre van Duin en Ferry de Groot, Django Wagner, Henk Bernard, Frans Duijts, Peter Beense, Dries Roelvink e.v.a. waren al te gast in de show.

Vaste onderdelen zijn naast de interviews de top en tip 5, De Plaat en Het Origineel en de Foute plaat van de week, Actueel shownieuws en nog veel meer.

Naast zijn radioprogramma zal Jos Netten vanaf september 2020 ook als co-presentator gaan meewerken aan een nieuw TV programma. Hij zal voor TV en zijn radioprogramma backstage de interviews opnemen die je natuurlijk ook hoort bij Hitradio Centraal FM.

Een gezellig programma voor jong en oud met muziek voor elk publiek.  

Goud en Foutshow

Elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.

DJ Kicken

DJ Kicken begon in 1984 als dj en in 2001 als producer. Bekende nummers van zijn hand zijn onder andere I wanna dance with somebody, Let me hear you en What's up van Salou Sl feat. Joyze. Hij werkt als dj vooral in het zuiden van Nederland (onder andere in Heerlen, Valkenburg, Weert en Beek). Zijn broer Patrick Kicken is een bekende radiodeejay. Tegenwoordig is DJ Kicken meer te vinden als solo-artiest. Vaak gecombineerd met 90's-dj's, of andere artiesten uit de jaren negentig.

90's Forever Mix

Elke zaterdagavond van 21:00 tot 01:00 uur.

Op 03-06-2021 hebben wij te horen gekregen dat op 58 jarige leeftijd Frank van Buren is overleden. Frank was een gedreven DJ die voor iedereen klaar stond als hij of zij het programma niet kon doen. Hij presenteerde zijn Dance Express elke zondagavond vol overgave.

Wij zullen Frank gaan missen.
Voor zijn familie en nabestaanden heel erg veel sterkte in deze moeilijke tijd.