Hitradio Centraal FM

Het beste geluid keihard de beste


Musicoloog: 'Dertig jaar geleden werd gedacht dat dance zou overwaaien'

2019-10-1712:19

Het Amsterdam Dance Event (ADE) viert tijdens de editie van 2019 het honderdjarige bestaan van elektronische muziekinstrumenten. Wanneer kreeg het genre dance nu echt vorm en waarom zijn Nederlanders al decennialang pioniers?

De ADE-agenda van San Holo: 'Ben niet zo goed in netwerken'

2019-10-1712:13

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) komt bijna de gehele dancewereld naar onze hoofdstad om te draaien, maar ook om te netwerken en te genieten van alles wat er die week georganiseerd wordt. NU.nl spreekt met enkele bekende namen over hun invulling van de week. Deze keer: dj San Holo (28, echte naam Sander van Dijck).

Jaap de Vries van dj-duo Zonderling: 'Ik neem mijn ouders mee naar ADE'

2019-10-1710:45

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) komt bijna de gehele dancewereld naar onze hoofdstad om te draaien, maar ook om te netwerken en te genieten van alles wat er die week georganiseerd wordt. NU.nl spreekt met enkele bekende namen over hun invulling van de week. Deze keer: de dj van Zonderling (echte naam Jaap de Vries).

Spotify-lijst van De Staat-zanger Torre Florim: 'Luister nooit naar mezelf'

2019-10-1708:32

Zanger en gitarist Torre Florim bracht dit jaar met De Staat een nieuw album uit, stond afgelopen zomer op uiteenlopende grote festivals en heeft onder meer een speciaal optreden op ADE in het vooruitzicht. Naar welke muziek luistert hij in zijn eigen tijd? NU.nl spreekt de muzikant aan de hand van zijn recente zoekgeschiedenis op Spotify.

Nicki Minaj onthult nummer met Adele te hebben opgenomen

2019-10-1617:56

Nicki Minaj onthult onlangs een nummer te hebben gemaakt met Adele. De Amerikaanse rapper zegt dat er ook al een videoclip bij de single is opgenomen.

Nicki Minaj zegt dat nieuws over samenwerking met Adele een grap is

2019-10-1617:55

Nicki Minaj lijkt toch geen lied te hebben opgenomen met Adele. De rapper vertelde eerder aan Entertainment Tonight dat er al een videoclip was gemaakt bij een gezamenlijk lied, maar meldt nu op Twitter dat het een grapje was.

Zo blijf je zen tijdens ADE: Yoga met livemuziek en een slaapconcert

2019-10-1613:32

Tijdens ADE kun je als muziekliefhebber je hart ophalen met talloze dj-sets, maar ook de rust opzoeken. Zo kun yogalessen met livemuziek volgen of naar een slaapconcert. NU.nl sprak drie initiatiefnemers van bijzondere evenementen in de Waalse Kerk.

Lenny Kravitz komt in juni 2020 naar de Amsterdamse Ziggo Dome

2019-10-1610:05

Lenny Kravitz brengt zijn Here to Love-tour ook naar Nederland. De Amerikaanse rockartiest zal op 24 juni een concert geven in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Zangeres Lizzo beschuldigd van plagiaat door producersduo

2019-10-1609:35

De producers Justin en Jeremiah Raisen beschuldigen zangeres Lizzo van plagiaat met haar nummer Truth Hurts. De broers werkten jaren geleden samen met de zangeres aan een nummer en schrijven nu op Instagram dat ze ongevraagd delen uit dat nummer heeft gebruikt in haar hit.

Hiphopproducer Timbaland verkoopt muziekrechten aan investeerder

2019-10-1608:59

Hiphopproducer, songwriter en rapper Timbaland heeft de afspeelrechten van zijn muzikale oeuvre verkocht aan muziekinvesteerder Hipgnosis, het bedrijf waar Chic-voorman Nile Rodgers in het bestuur zit. Hipgnosis heeft hiermee de mogelijkheid om geld te verdienen aan bijvoorbeeld het streamen van ruim honderd albums en nummers van onder anderen Justin Timberlake, Madonna en Drake, meldt Variety woensdag.